11851803_m
30 kwietnia 2012 w Przepisy Autor: redakcja

Szaszłyki marynowane w jogurcie

Piersi z kurczaka pokrojone w grube kawałki, jogurt, suszona mięta, pomidory, papryka, cebula, sól i pieprz

Jogurt mieszamy z miętą, solą i pieprzem – w takiej marynacie zostawiamy na co najmniej parę godzin mięso z kurczaka. Przygotowujemy szpikulce na grill: nabijamy mięso, przetykając je krążkami cebuli, ćwiartkami pomidora i kawałkami papryki. Pieczemy na grillu, starając się mięsa nie spalić!


POLECANE KSIĄŻKI

Więcej w Książka, Kultura
Zaproszenie_Iza_Michalewicz_OK
„Życie to za mało. Notatki o stracie i poszukiwaniu nadziei”. Spotkanie z Izą Michalewicz

Zebrane w tomie reportaże są opowieścią o stracie: życia, miłości, dzieci, zdrowia, przyjaźni, domu, godności, wolności, dobrego imienia, rodziny, wiary…...

Zamknij