Skocz do zawartości

Jakim Facebookowiczem jesteś? czyli trochę o Internetologii

1 odpowiedzi na ten temat

#1 annika77

New member

• Members
  • 3 Postów:

Napisany 01 styczeń 2012 - 04:59

Na Facebooku często spotykamy ludzi, którzy wszystkim chcą się z nami podzielić. Na przykład tym, że ciągle maja pecha w życiu. Inni do znudzenia wypisują na temat swojego chłopaka czy dziewczyny. Poniżej znajdziecie kilka powtarzających się typów facebookowiczów. Czyż nie brzmią one znajomo?

1. ‘Ciągle czymś się zajmuje’ Ten typ użytkownika fb chce się dosłownie wszystkim z nami dzielić. Typowe dla niego wpisy to : „Biorę prysznic”. “Idę na piwo”, “ Oglądam telewizję”, a nawet “ Idę na chwilę do wc”.
2.Zobacz jakimi jestem wyjątkowy’ Ten typ reprezentuje człowiek- artysta, który maluje, rzeźbi, lepi garnki z gliny, gra na bębnach, śpiewa w zespole. Charakterystyczne wpisy: ‘ Właśnie wróciłam/em z zajęć z medytacji, za chwile pakuję swój plecak i wyruszam na podbój świata. Życie jest piękne.”
3. ‘ Moje życie to dramat’ - Użytkownik- Maruda chętnie używa fragmentów poezji czy tekstów piosenek na swojej tablicy. Ten typ reprezentują najczęściej dorastające dziewczyny, które przestrzegają cały świat przed rozczarowaniem miłosnym
4. Jestem w związku’ -Ten typ ludzi albo a) wszystkich radośnie informuje, że jest w związku albo B) jeśli jest singlem przekazuje swoje wyrazy współczucia tym, którzy są w związku.
5.‘Nasz świat zmierza donikąd’ -Ten typ często umieszcza posty czy linki o charakterze politycznym. Czasami też prowokuje kontrowersyjnymi wpisami by skłonić znajomych do dyskusji.
6.‘ Mam wakacje 365 dni w roku’ - Ten typ sprawia wrażenie, jakby ciągle podróżował. Oczywiście nie omieszkuje też przy każdym poście dodać lokalizację wraz ze zdjęciem egzotycznego zwierzaka czy lokalnej potrawy. Każdy post zawiera słowa typu: “niesamowity”, “nieprawdopodobny”

Znacie jeszcze jakieś inne, ciekawe typy? Zapraszam do dyskusji:)

#2 ada8

Member

• Members
  • 12 Postów:

Napisany 24 marzec 2012 - 10:15

Wszystko jest dla ludzi ale odrobina powściągliwośći oraz swoje prywatne rzeczy należy moim zdaniem zachować dla siebe...
Przyjazny Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników