1. ‘Ciągle czymś się zajmuje’ Ten typ użytkownika fb chce się dosłownie wszystkim z nami dzielić. Typowe dla niego wpisy to : „Biorę prysznic”. “Idę na piwo”, “ Oglądam telewizję”, a nawet “ Idę na chwilę do wc”.
2.‘Zobacz jakimi jestem wyjątkowy’ Ten typ reprezentuje człowiek- artysta, który maluje, rzeźbi, lepi garnki z gliny, gra na bębnach, śpiewa w zespole. Charakterystyczne wpisy: ‘ Właśnie wróciłam/em z zajęć z medytacji, za chwile pakuję swój plecak i wyruszam na podbój świata. Życie jest piękne.”
3. ‘ Moje życie to dramat’ - Użytkownik- Maruda chętnie używa fragmentów poezji czy tekstów piosenek na swojej tablicy. Ten typ reprezentują najczęściej dorastające dziewczyny, które przestrzegają cały świat przed rozczarowaniem miłosnym
4.‘ Jestem w związku’ -Ten typ ludzi albo a) wszystkich radośnie informuje, że jest w związku albo
5.‘Nasz świat zmierza donikąd’ -Ten typ często umieszcza posty czy linki o charakterze politycznym. Czasami też prowokuje kontrowersyjnymi wpisami by skłonić znajomych do dyskusji.
6.‘ Mam wakacje 365 dni w roku’ - Ten typ sprawia wrażenie, jakby ciągle podróżował. Oczywiście nie omieszkuje też przy każdym poście dodać lokalizację wraz ze zdjęciem egzotycznego zwierzaka czy lokalnej potrawy. Każdy post zawiera słowa typu: “niesamowity”, “nieprawdopodobny”
Znacie jeszcze jakieś inne, ciekawe typy? Zapraszam do dyskusji:)