Skocz do zawartości

Ludzie jak drzewa

4 odpowiedzi na ten temat

#1 Anka

Advanced Member

• Members
  • 333 Postów:

Napisany 28 luty 2011 - 09:24

Boję się,że to jest wołanie na puszczy.Przemysł potęznie rozwinięty ,nasze nałogi i wygodnictwo nie zmienią realiów.Dązymy do autodestrukcji.Widzę to wszędzie.Nie umiemy żyć.Największą szkodę czynią tu media popularyzujące sztuczność,kłamstwo,fasadowość.Jestem pesymistką,co do zmian,niestety.

#2 gosik

Advanced Member

• Members
  • 410 Postów:

Napisany 28 luty 2011 - 03:14

A ja mam nadzieję, że coś do tych zakutych łbów wreszcie dotrze... Ekologia - zgadzam się, to słowo w Polsce jeszcze nic nie znaczy. Ja sama mam poczucie, że wiem za mało i zbyt powierzchownie. Brakuje takich wstrząsających tekstów i zwyczajnej edukacji u podstaw. Na razie to slogan, pod którym chętnie pozują do zdjęć Państwo z wielkich korporacji i politycy (aktualnie kandydujący).

#3 Wojtek1948

New member

• Members
  • 1 Postów:

Napisany 04 marzec 2011 - 10:09

Popieram Gosika.

#4 misia328

New member

• Members
  • 3 Postów:

Napisany 01 październik 2011 - 09:05

Mieszkam na Suwalszczyżnie.Są tu miejsca jeszcze nie zadeptane ,piękne lasy,czyste jeziora,Czarna Hańcza dzika ,niesamowita w swej urodzie,Rospuda,dzikie storczyki,rysie i mnóstwo innych cudów.Jakież bylo moje przerażenie,kiedy w radio usłyszałam jak jeden z kandydatów do przyszłych władz oświadczył.że jeśli on zostanie wybrany,to zrobi wszystko aby zacząć wydobywanie rud metali ,ktorych złoża znajdują się w okolicy Szurpił. Komentarz chyba jest zbędny!

#5 Guest_Monda_*

• Guests

Napisany 24 październik 2011 - 03:16

w szkole juz powinna byc ekologia,to by sie dziecka od malego uczylo...bo czego sie Jasiu nie nauczy tego Jan nie bedzie umial.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników