Trendy żywieniowe 2016

123rf.com

Brytyjski serwis The Food People typuje treny kulinarne 2016. Czas pokaże, co będzie w tym roku modne w Polsce.
Moda na czerń. Na talerzach będzie królować czerń, nawet jeśli czasami farbowana… Naturalność można odnaleźć w czarnym ryżu albo w atramencie z ośmiornicy, mątwy czy kalmara.
fot.123rf

reklama

123rf.com

Zupoterapia zamiast sokoterapii. Detoks zmieni oblicze, warzywa odnajdą się nie tylko w sokach, ale też w oczyszczających i odżywiających zupach.
fot.123rf

123rf.com

W poszukiwaniu dobrego cukru. Coraz więcej konsumentów, którzy wciąż jeszcze nie odzwyczaili się od słodzenia, będzie poszukiwać zdrowszych produktów, takich jak miód, syrop klonowy lub z agawy, cukier kokosowy.
fot.123rf

123rf.com

Powrót tłuszczów. Po wieloletniej banicji tłuszcze znów będą mile widziane w kuchni, w końcu to im zawdzięczamy dużą dozę codziennej energii i smar dla trybików w mózgu.
fot.123rf

123rf.com