Maciej Szaciłło: Kuchnia na surowo

Zdjęcie pochodz z książki "Karolina odNOWA"

Lato to najlepszy moment, by eksperymentować z raw food. Większość surowych warzyw i owoców ma właściwości wychładzające, więc będzie nie tylko zdrowo, ale i orzeźwiająco

Zdjęcie pochodzi z książki "Karolina odNOWA"

reklama

Przyznaję, do niedawna Rosjanie (z pewnymi wyjątkami) kojarzyli mi się z pijanymi, głośnymi, tandetnie ubranymi i nowobogackimi turystami, których spotykałem w różnych zakątkach świata. Dahab (Południowy Synaj, Egipt) zupełnie zmienił moje podejście do wschodnich sąsiadów. Poznaliśmy tam pewną Rosjankę, młodą wegetariankę, pracującą w agencji reklamowej w Moskwie. Do Egiptu przyleciała na kurs free divingu (nurkowania bez akwalungu) i jogi. To ona zainspirowała nas do zorganizowania tygodniowego oczyszczania na Synaju. Udało nam się zebrać grupę. Wynajęliśmy willę i razem z dwumiesięcznym Jasiem, naszym synkiem, ponownie wyruszyliśmy do Dahab. To istny raj dla młodych mam z dziećmi.

Wiecej w Sensie 07/2015. Kup teraz!

SENS także w wersji elektronicznej

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu SENS

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »