1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Tyrolski kapuśniak

4 grube plastry bekonu pokrojonego w kostkę, 2 cebule pokrojone w plastry, 1 rzepa pokrojona w plastry, 2 marchewki pokrojony w kostkę, 2 ziemniaki pokrojone w kostkę, 1 główka poszatkowanej zielonej kapusty, 4 szklanki rosołu z drobiu albo bulionu, 2 szklanki wody, 6 gałązek pietruszki *, 1 liść laurowy *; Przybranie: 1 / 4 filiżanki startego parmezanu, (* 6 gałązek pietruszki i 1 liść laurowy powinny być przewiązane razem nicią)

W rondlu należy wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem soli, pieprzu i sera. Gotować na wolnym ogniu od 1,5 do 2 godzin od czasu do czasu mieszając. Wyciągnąć pęczek pietruszki. Przyprawić do smaku. Wlać do gorących głębokich talerzy i przybrać serem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze