Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Amarettini

Składniki:

  • migdały bez skórki 250 g drobno zmielonych
  • cukier 200 g
  • aromat migdałowy 1/2 buteleczki
  • białka 4

28 grudnia 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

  1. Zmielone migdały wymieszać z ok. 3/4 ilości cukru i aromatem migdałowym.
  2. Białko ubić na sztywno dodając stopniowo resztę cukru.
  3. Najpierw delikatnie mieszając dodać do piany 1/3 masy migdałowej, następnie stopniowo kolejne 2 części.
  4. Włożyć masę do szprycy z gładką końcówką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec na jasnozłoty kolor w 130-140 stopniach.
Więcej przepisów na www.miele-alacarte.pl
 

Podsumowanie

Migdały w skórce nie nadadzą amarettini ładnego jasnego koloru. Dlatego warto zadać sobie trud ich obrania. Aby to zrobić, należy zalać migdały wrzątkiem i po chwili odlać wodę. Usunięcie skórki będzie wtedy dość łatwe.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI