Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
16 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Aromatyczny kurczak z figami

Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka; 4 cebule dymki; 6 fig; 8 gałązek tymianku; 4 gałązki rozmarynu; oliwa z oliwek; 2 laski cynamonu; 2 liście laurowe; 1,5 szklanki bulionu z kurczaka; 2 łyżki oleju

Sposób przyrządzenia: Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy zacznie brązowieć, dodać pokrojoną dymkę, bulion i dusić pod przykryciem.

Posiekać zioła, wrzucić do garnka wraz z cynamonem. Dodać figi i dusić jeszcze około 20 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI