Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
16 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Aromatyczny kurczak z figami

Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka; 4 cebule dymki; 6 fig; 8 gałązek tymianku; 4 gałązki rozmarynu; oliwa z oliwek; 2 laski cynamonu; 2 liście laurowe; 1,5 szklanki bulionu z kurczaka; 2 łyżki oleju

Sposób przyrządzenia: Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy zacznie brązowieć, dodać pokrojoną dymkę, bulion i dusić pod przykryciem.

Posiekać zioła, wrzucić do garnka wraz z cynamonem. Dodać figi i dusić jeszcze około 20 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Warsztaty Wojciecha Eichelbergera w wersji online

Nie wstydź się wizyty u urologa! Działaj!

Patrząc na wydłużające się kolejki do lekarzy – szczególnie specjalistów – oraz czytając raporty o wydatkach ponoszonych na leki, można dojść do wniosku, że Polacy ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI