Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Aromatyczny kurczak z figami


Bogdan Biały
Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka; 4 cebule dymki; 6 fig; 8 gałązek tymianku; 4 gałązki rozmarynu; oliwa z oliwek; 2 laski cynamonu; 2 liście laurowe; 1,5 szklanki bulionu z kurczaka; 2 łyżki oleju

Sposób przyrządzenia: Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy zacznie brązowieć, dodać pokrojoną dymkę, bulion i dusić pod przykryciem.

Posiekać zioła, wrzucić do garnka wraz z cynamonem. Dodać figi i dusić jeszcze około 20 min.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI