Babeczki bananowe z masłem orzechowym

123rf.com

Prosta receptura, łatwość wykonania i pyszny smak – to wystarczająca zachęta do własnoręcznego przygotowania jesiennego deseru. Muffiny bananowe z masłem orzechowym doskonale sprawdzą się jako dodatek popołudniowej kawy czy rozgrzewającego kakao.
Wspólne przygotowywanie smakołyków poprawia humor i wprowadza optymistyczny nastrój. Szybkie, proste w przygotowaniu orzechowo-bananowe muffiny to słodka propozycja marki Gosia na jesienne małe co nieco.

reklama

Składniki

2 dojrzałe banany
szczypta soli
200 g maślanki lub jogurtu
3 jajka
100 g cukru
100 g masła orzechowego
300 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
foremki na muffinki marki Gosia

Sposób przygotowania

Banany pokroić i odrobinę posolić. Następnie rozgnieść widelcem na papkę. Zmiksować z cukrem, jajkami, masłem orzechowym oraz maślanką lub jogurtem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Masą wypełnić foremki do babeczek. Piec ok. 25-30 min. w 190 st. C.