Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bajgiel z serem kozim, burakiem i roszponką

Składniki:

bajgiel
duży plaster sera koziego
burak
roszponka
dressing jogurtowy marki Kühne
sól, pieprz do smaku

19 marca 2017 Przepisy redakcja
123rf.com
Podobno pierwszy bajgiel został upieczony w Krakowie, ale dziś z ich wyrobu słynie Nowy Jork. To smaczna śniadaniowa alternatywa dla kanapek. Oto przepis na wegetariański bajgiel.

Odpowiednio wypieczony bajgiel smakuje zupełnie inaczej niż każde inne pieczywo.  Samodzielne wykonanie ciasta jest pracochłonne, jednak bajgle kupione w piekarni również smakują doskonale. Warto na próbę przygotować je według sprawdzonego przepisu.


Sposób przygotowania:

Buraka obierz i ugotuj. Bajgla przekrój na pół i posmaruj dressingiem. Połóż ser kozi i posyp roszponką. Na wierzch połóż cienko krojone plasterki buraka. Dopraw solą i pieprzem.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI