Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Barszcz z warzywami


Składniki na 4 porcje:

  • 6 średnich buraków,
  • 2 czerwone cebule,
  • 2 jabłka, papryka,
  • 2 marchewki,
  •  por,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 4 średnie ziemniaki,
  • słoiczek gotowego zakwasu buraczanego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • 2 i 1/2 l wody,
  • 1/3 łyżeczki pieprzu, ewentualnie 1/4 łyżeczki soli.

Czas przygotowania: 60 min

Warzywa i jabłka umyć. Do garnka wlać wodę, wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i seler. Buraki cienko obrać, również pokroić w kostkę i dodać do zupy. W międzyczasie tak samo przygotować marchewkę, pietruszkę, paprykę, jabłka, pora i cebulę. Następnie wrzucić do garnka. Gdy warzywa będą prawie miękkie, wlać zakwas i gotować wszystko razem około 15 min. Doprawić według uznania posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI