Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

BAUERNFRÜHSTÜCK – tyrolskie śniadanie rolników


21 lutego 2012 Przepisy redakcja
4 ziemniaki, 4 plastry usmażonego i pokrojonego bekonu, 3 jajka, 3 łyżki mleka, 1/2 łyżeczki soli, 1 szklanka pokrojonej w kostkę szynki, 2 średnie pomidory, obrane ze skórki, 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Ugotować ziemniaki w mundurkach (ok. 30 minut). Wypłukać pod zimną wodą, obrać ze skórki i odłożyć do ostygnięcia. Następnie pokroić je w plastry. Na głębokiej patelni zeszklić bekon. Dodawać plastry ziemniaków i gotować do czasu, gdy się lekko zarumienią. W międzyczasie wymieszać surowe jajka z mlekiem i solą. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę. Pomidory pociąć w wąskie paski i dodać do mieszanki jajecznej. Tak przygotowaną masę wlać na ziemniaki na patelni. Smażyć do momentu aż jajka się zetną. Dodać szczyptę posiekanego szczypiorku i serwować na ciepło.  




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI