1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Biała kiełbasa

Tradycyjna, lubiana przez Polaków - najczęściej pojawia się na naszych stołach właśnie w Wielkanoc.

600 g białej kiełbasy

800 g ziemniaków

800 g cebuli

3-4 łyżki musztardy

sól

Cebulę pokrojoną w piórka przesmażyć na patelni na złoto. Posolić i odstawić. Na ciepłej patelni po cebuli usmażyć kiełbasę, którą należy nakłuwać w miarę smażenia tak, by wypływał z niej sok - wtedy dorzucić cebulę i poddusić całość razem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 180 stopni. Podawać z ziemniaczano - musztardowym puree.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze