Boczniaki z czosnkiem

reklama

Składniki
  • boczniaki 500 g
  • czosnek 2 ząbki
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • olej 1 łyżka stołowa
  • masło 1 łyżka stołowa
  • sól
  • pieprz
  • cukier szczypta
  • cytryna sok z jednej
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie grzyby oddzielić od siebie, oczyścić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  3. Na Tepanie rozgrzać olej i masło i podsmażyć na nim grzyby. Dodać czosnek
    i przez chwilę wszystko razem podsmażać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem
    .
  4. Skropić grzyby sokiem z cytryny, przełożyć na talerz i podawać posypane posiekaną pietruszką.
Więcej przepisów na www.miele-alacarte.pl

|

  1. Wszystkie grzyby oddzielić od siebie, oczyścić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  3. Na Tepanie rozgrzać olej i masło i podsmażyć na nim grzyby. Dodać czosnek
    i przez chwilę wszystko razem podsmażać. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem
    .
  4. Skropić grzyby sokiem z cytryny, przełożyć na talerz i podawać posypane posiekaną pietruszką.
Więcej przepisów na www.miele-alacarte.pl