Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Chowder z kukurydzy


Składniki na 4 porcje: 2 puszki kukurydzy (400 g jedna), 2 cebule, 2 ziemniaki, 100 g masła, 750 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany, pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku. Czas przygotowania: 25 min

Roztopić masło w rondlu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cząstki cebuli oraz osączoną kukurydzę. Smażyć na maśle kilka minut, mieszając. Połączyć z bulionem. Gotować 10 minut. Śmietanę zmieszać w miseczce z 2 łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem. Pysznie smakuje z bułeczką żytnią posmarowaną masłem.



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI