Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
1 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Chowder z kukurydzy ze szczypiorkiem

Składniki na 4 porcje: 2 puszki kukurydzy (400 g jedna), 2 cebule, 2 ziemniaki, 100 g masła, 750 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany, pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku. Czas przygotowania: 25 min.

 

Roztopić masło w rondlu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cząstki cebuli oraz osączoną kukurydzę. Smażyć na maśle kilka minut, mieszając. Połączyć z bulionem. Gotować 10 minut. Śmietanę zmieszać w miseczce z 2 łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem. Pysznie smakuje z bułeczką żytnią posmarowaną masłem.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI