Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
1 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Chowder z kukurydzy ze szczypiorkiem

Składniki na 4 porcje: 2 puszki kukurydzy (400 g jedna), 2 cebule, 2 ziemniaki, 100 g masła, 750 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany, pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku. Czas przygotowania: 25 min.

 

Roztopić masło w rondlu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, cząstki cebuli oraz osączoną kukurydzę. Smażyć na maśle kilka minut, mieszając. Połączyć z bulionem. Gotować 10 minut. Śmietanę zmieszać w miseczce z 2 łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem. Pysznie smakuje z bułeczką żytnią posmarowaną masłem.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI