Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Chrzan (idealny na Wielkanoc)


21 marca 2013 Przepisy redakcja
Wielkanocny stół nie może się obejść bez chrzanu. Podajemy przepis na klasyczny sos chrzanowy - idealny do jajek i wędlin, świetny również do wędzonego łososia.

słoik chrzanu, trzy żółtka trzy łyżki śmietany sól, pieprz (ewentualnie majonez) w moździerzu lub makutrze rozetrzeć żółtka ze śmietaną, dodać chrzan, doprawić. Jeśli uznamy, ze sos nie ma odpowiednio kremowej konsystencji lub chcielibyśmy lekko podkręcić jego smak – można doprawić go majonezem. Taki sos jest idealną bazą dla rozmaitych wariacji – można dodać do niego czosnku, rzeżuchy, ziół, albo np suszonej żurawiny.




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI