Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Ciastka espresso

Składniki:

  • masło 250 g
  • cukier 180 g
  • cukier wanilinowy 2 opakowania
  • jajka 4 sztuki
  • mąka 250 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • świeżo zaparzone espresso 200 ml
  • ciemne krople/draże czekoladowe 100 g
  • mielone orzechy laskowe 100 g
  • POLEWA:
  • cukier puder 200 g
  • espresso 4 łyżki stołowe
  • likier kawowy 2 łyżki

24 stycznia 2013 Przepisy Marek Szot

Sposób przygotowania:

1. Masło utrzeć na gładką masę, stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy i jajka. 2. Do masy dodać mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia, espresso oraz mielone orzechy. Na końcu dodać krople czekoladowe i wymieszać. 3. Rozprowadzić ciasto równomiernie na blasze do pieczenia i piec na jasnobrązowy kolor w 170 - 180 stopniach.   4. Cukier puder wymieszać z espresso i likierem uzyskując gładką masę. Posmarować nią upieczone, lekko ciepłe ciasto. Następnie pokroić na 20 kawałków Więcej takich przepisów na Miele a la Carte

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI