1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Cupcakes

(20 porcji) 3 szklanki mąki 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia 220 g masła 2 szklanki cukru 4 jajka 220 ml mleka Foremki do cupcakes

Masło łączymy z cukrem i miksujemy aż się połączą. Następnie dodajemy jajka. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Po czym, cały czas miksując, dodawaj mleko z mąka do ucieranego masła. Foremki do ciastek smarujemy masłem, obsypujemy mąka i napełniamy do ½ wysokości ciastem. Cupcakes pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 C. Lukier 150 g masła w temp. pokojowej 500 g cukru pudru 5 łyżek mleka Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleko. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy więcej mleka. To baza do każdego rodzaju cupcakes. Dodając naturalne barwniki możemy uzyskać lukier kolorowy a dekoracje ograniczone są tylko naszą wyobraźnią!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze