(20 porcji)
3 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki proszku do pieczenia
220 g masła
2 szklanki cukru
4 jajka
220 ml mleka
Foremki do cupcakes
Masło łączymy z cukrem i miksujemy aż się połączą. Następnie dodajemy jajka. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Po czym, cały czas miksując, dodawaj mleko z mąka do ucieranego masła. Foremki do ciastek smarujemy masłem, obsypujemy mąka i napełniamy do ½ wysokości ciastem. Cupcakes pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 C. Lukier 150 g masła w temp. pokojowej 500 g cukru pudru 5 łyżek mleka Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleko. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy więcej mleka. To baza do każdego rodzaju cupcakes. Dodając naturalne barwniki możemy uzyskać lukier kolorowy a dekoracje ograniczone są tylko naszą wyobraźnią!