Psychologia Współczesny przymus, by wychodzić ze strefy komfortu, nas unieszczęśliwia. Nie musisz tego robić, by osiągnąć sukces – przekonuje Kristen Butler
Psychologia Jak nie dać się pośpiechowi, a jednocześnie korzystać z życia? Podpowiada Katarzyna Miller
Psychologia Cisza jest w nas cały czas, musimy tylko ją odnaleźć, a ona może nas ocalić – przekonuje filozof Erling Kagge
Spotkania „Nie odpuszczę” – zapewnia Monika Horna-Cieślak, adwokatka i aktywistka na rzecz dzieci, od niedawna Rzeczniczka Praw Dziecka
Kultura Yórgos Lánthimos i Emma Stone nie dają nam odpocząć. Właśnie ukazał się zwiastun ich nowego filmu. Premiera jeszcze w tym roku
Moda Modne kostiumy kąpielowe dla dojrzałych kobiet. Te stylowe stroje i bikini będziecie chciały nosić nie tylko na plażę
Moda Szafa kapsułowa na wiosnę. Jak skompletować garderobę, która rozwiąże problem „nie mam się w co ubrać”?
Uroda Zjawisko „skin burnout” – jak pomóc zmęczonej skórze? Wiosenne nowości, dzięki którym cera odzyska blask
Styl Życia Paryż wybrany najmodniejszym miastem świata. Pozostałe miejsca na podium uplasowały się daleko poza Europą
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Czekoladowe amerykańskie ciastka whoppies z nadzieniem żurawinowym 18 września 2012 Składnikimasło 100 grczekolada mleczna 150 grjajka 3 sztuki średniej wielkości cukier 125 g cukier waniliowy 2 opakowaniamąka 200 g kakao 2 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń waniliowy 1 opakowanie bita śmietana 200 ml żelatyna 1 opakowanie konfitura wiśniowo - żurawinowa 2 łyżki suszona żurawina 100 gr Sposób przygotowania Masło przekładamy do garnka i podgrzewając, dodajemy pokrojoną na małe kawałki czekoladę. Całość topimy podgrzewając na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy masę czekoladową i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao oraz budyniem. Następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy na 5 minut. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze formujemy małe ciasteczka, zachowując odpowiedni odstęp (posłużyć mogą nam do tego formy do kostek lodu o przekroju 5 cm). Blachę wkładamy do wcześniej rozgrzanego do temperatury 180°C (piekarnik gazowy: poziom 2-3/ termoobieg: 160 °C) piekarnika i pieczemy 18 – 20 Minut. Następnie wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno, posypując cukrem waniliowym. Dodajemy masę żurawinową i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Połowę ciasteczek pokrywamy żurawinową śmietaną i przykrywamy drugą połową. Całość posypujemy kakao. Podsumowanie przepisu Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Ile jajek można jeść – dziennie i tygodniowo? Pytamy naczelnego jajologa kraju prof. Tadeusza Trziszkę
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage