Psychologia Dorośli w spektrum autyzmu potrafią się przyjaźnić, zwłaszcza jeśli nie starają się ukryć tego, kim są
Psychologia 3 oznaki, że masz wyższą inteligencję emocjonalną niż inni ludzie. Te cechy świadczą o twojej empatii
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue'a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura „Kolory zła: Czerwień” na podstawie bestsellerowej serii książek wkrótce na Netflixie. W rolach głównych Gierszał i Ostaszewska
Kultura 9 nowych polskich produkcji trafi na Netflixa jeszcze w tym roku. Platforma zdradziła szczegóły
Kultura Masowo wracamy do starych seriali. Dlaczego znów warto zobaczyć „Przystanek Alaska”, „Seks w wielkim mieście” czy „Miasteczko Twin Peaks”?
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Czekoladowy Crème brûlée z wiśniami Kuchnia Czekoladowy Crème brûlée z wiśniami bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiżółtka od jajek 3śmietanka kremówka 36 % 250 mlesencja z wanilii 1 łyżeczkawydrylowane wiśnie (u mnie z kompotu) 2 garścikakao 2 łyżeczkicukier biały 3 łyżki białego cukru do śmietanki + 4 łyżki cukru do skarmelizowania Sposób przygotowania Śmietankę podgrzewamy z cukrem oraz z esencja z wanilii. Ale nie do momentu całkowitego wrzenia! Nie możemy doprowadzić do zagotowania. Dodajemy kakao Żółtka leciutko ubijamy trzepaczką tak, aby lekko się napuszyły. Następnie stopniowo wlewamy do żółtek podgrzaną śmietankę z cukrem i mieszamy już łyżką, by zbytnio nie napowietrzyć masy oraz by jajka się nie ścięły. Do 4 małych kokilek dajemy po 1 łyżce wiśni wlewamy krem i pieczemy w piekarniku nagrzanym 100°C max 120 stopni przez około 45-50 minut. Masa powinna się w tym czasie ściąć. Gdy za bardzo nam się zrobi z wierzchu piana, wystarczy ją zeskrobać. Następnie po wystygnięciu wstawiamy krem do lodówki na 3-4 godziny. Kiedy krem się już schłodzi i stężeje posypujemy każdą porcję 1 łyżką cukru białego i karmelizujemy cukier przy pomocy palnika (można również użyć piekarnika nagrzanego do najwyższej temperatury, z włączoną opcją grillowania). Deser podajemy od razu po karmelizowaniu cukru. Podsumowanie przepisuPonoć idealny gdy rzucona na krem łyżka odbije się od skorupki. Udało się! :) Ślązacy pewnie powiedzą, że szpajza lepsza - ja nie oceniam ;) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage