Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
16 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Czekoladowy suflet

Składniki na 2 porcje: 100 g gorzkiej czekolady; 2 jajka; 1 łyżka śmietany; 1 łyżka kakao

Do miski zanurzonej w gorącej wodzie utrzeć na drobnej tarce czekoladę.

Gdy się roztopi, dodać śmietanę i utarte w mikserze żółtka. Białka ubić osobno i dodać do czekolady. Wyłożyć do żaroodpornych kubeczków i zapiec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Posypać obficie kakao. Jeść gorące.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI