1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Czekoladowy suflet

fot. Bogdan Biały
fot. Bogdan Biały
Składniki na 2 porcje: 100 g gorzkiej czekolady; 2 jajka; 1 łyżka śmietany; 1 łyżka kakao|Składniki na 2 porcje: 100 g gorzkiej czekolady; 2 jajka; 1 łyżka śmietany; 1 łyżka kakao

Do miski zanurzonej w gorącej wodzie utrzeć na drobnej tarce czekoladę.

Gdy się roztopi, dodać śmietanę i utarte w mikserze żółtka. Białka ubić osobno i dodać do czekolady. Wyłożyć do żaroodpornych kubeczków i zapiec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Posypać obficie kakao. Jeść gorące.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze