1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Deser z mango

Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 2 owoce mango, duży kubek greckiego jogurtu, 2 laski wanilii, 1,5 szklanki płatków owsianych, 4 łyżki miodu, ananas, 100 g suszonych żurawin. Czas przygotowania: 15 min|Składniki na 4 porcje: 2 owoce mango, duży kubek greckiego jogurtu, 2 laski wanilii, 1,5 szklanki płatków owsianych, 4 łyżki miodu, ananas, 100 g suszonych żurawin. Czas przygotowania: 15 min

Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, na koniec dodać miód, mieszać, czekając, aż staną się chrupkie. Mango obrać, pokroić na plasterki. Jogurt połączyć z oskrobaną wanilią. Na dno każdej z czterech miseczek wyłożyć chrupkie płatki.

Na nich poukładać kawałki ananasa i trochę żurawin. Przykryć 2–3 łyżkami jogurtu z wanilią, a na wierzchu ozdobić plasterkami mango.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze