1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Dymka duszona z jajkiem

Dymka duszona z jajkiem

Składniki
  • pęczek szczypiorku z dymką 1 sztuka
  • jajka 3 sztuki
  • humus domowy lub "whomus?" naturalny pół opakowania (około 100 gram)
  • pomidor 1 sztuka
  • sól, pieprz, oliwa
Sposób przygotowania

Pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Pomidor kroimy na plastry grubości 1 cm, układamy na talerzykach, delikatnie posypujemy zmielonym pieprzem i smarujemy dość grubo hummusem. Na każdym plasterku układamy po 2 łyżki jajecznicy. Podajemy z ciemnym pieczywem. 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze