Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Dziecięca zapiekanka z gruszką

Składniki:

makaron Lubella Nitki Cięte nr 2
1 kawałek żółtego sera mozzarella, ok. 200 g
250 g żurawiny
4 gruszki
wanilia w proszku, do smaku

13 października 2016 Przepisy redakcja
Lubella
Dania makaronowe przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Oto nowoczesna osłona pasty na słodko przygotowana przez Piotra Ceranowicza.

Smaczne, szybkie, łatwe i z pomysłem – takie są właśnie dania przygotowywane na bazie makaronu. Z ich przygotowaniem poradzi sobie każdy, niezależnie od stopnia kulinarnych umiejętności. Jak zrobić zapiekankę z gruszką?


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Gruszki myjemy, pozbywamy się pestek i kroimy na średniej wielkości cząstki, podobnie postępujemy z mozzarellą. Przygotowany wcześniej makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, następnie dodajemy pokrojone gruszki i ser. Na koniec posypujemy po wierzchu żurawiną (może być suszona). Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez około 15-20 minut. Danie posypujemy sproszkowaną wanilią, używając do tego niewielkiego sitka i dekorujemy żurawiną.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI