Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Dziecięcy makaron z mięsnym ragu


31 grudnia 2011 Przepisy Piotr Bruś-Klepacki
(6 porcji) 200 g makaronu o zabawnym kształcie ½ posiekanego ząbka czosnku 300 g mielonej chudej wołowiny 300 gram pomidorów pelatti 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki startego parmezanu Oliwa z wytłoczyn z oliwek lub olej słonecznikowy

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy około 10 minut. Pomidory siekamy i wraz z sosem z puszki dodajemy do mięsa. Pod przykryciem dusimy 30 minut. Pod koniec dodajemy ser i doprawiamy do smaku. Dekorujemy szczypiorkiem. Makaron wraz z sosem wykładamy do dużej miski tak aby każde dziecko mogło sobie nałożyć taką ilość na jaką ma ochotę.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI