1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Dziecięcy makaron z mięsnym ragu

(6 porcji) 200 g makaronu o zabawnym kształcie ½ posiekanego ząbka czosnku 300 g mielonej chudej wołowiny 300 gram pomidorów pelatti 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki startego parmezanu Oliwa z wytłoczyn z oliwek lub olej słonecznikowy

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy około 10 minut. Pomidory siekamy i wraz z sosem z puszki dodajemy do mięsa. Pod przykryciem dusimy 30 minut. Pod koniec dodajemy ser i doprawiamy do smaku. Dekorujemy szczypiorkiem. Makaron wraz z sosem wykładamy do dużej miski tak aby każde dziecko mogło sobie nałożyć taką ilość na jaką ma ochotę.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze