Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Farfalle elba

Bogdan Biały
15 czerwca 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje:

  • średni pomidor,
  • 4 kawałki suszonych pomidorów,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 12 oliwek,
  • 4–5 łyżek oliwy,
  • 8 małych kulek mozzarelli, łyżeczka cukru, sól, pieprz.

Czas przygotowania: 30 min

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, suszone pomidory w paski, a oliwki w plasterki. Na patelnię wlać oliwę i wrzucać kolejno: posiekany czosnek, kawałki świeżego i paseczki suszonego pomidora oraz oliwki. Wlać 1/2 szklanki wody i dusić do momentu, kiedy pomidory się rozpadną i zmienią w sos. Dodać sól, pieprz i cukier. Na koniec dołożyć przekrojone na pół kulki mozzarelli, poczekać, aż się roztopią i nie mieszając, zdjąć z ognia. Wylać na ugotowany al dente makaron farfalle.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI