Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Farfalle elba

Bogdan Biały
15 czerwca 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje:

  • średni pomidor,
  • 4 kawałki suszonych pomidorów,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 12 oliwek,
  • 4–5 łyżek oliwy,
  • 8 małych kulek mozzarelli, łyżeczka cukru, sól, pieprz.

Czas przygotowania: 30 min


Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, suszone pomidory w paski, a oliwki w plasterki. Na patelnię wlać oliwę i wrzucać kolejno: posiekany czosnek, kawałki świeżego i paseczki suszonego pomidora oraz oliwki. Wlać 1/2 szklanki wody i dusić do momentu, kiedy pomidory się rozpadną i zmienią w sos. Dodać sól, pieprz i cukier. Na koniec dołożyć przekrojone na pół kulki mozzarelli, poczekać, aż się roztopią i nie mieszając, zdjąć z ognia. Wylać na ugotowany al dente makaron farfalle.


Orange Love – nowy pakiet, nowe możliwości

„All you need is love” – śpiewali w latach 60. członkowie zespołu The Beatles. Tym hasłem Orange Polska wychodzi dziś naprzeciw potrzebom konsumentów, prezentując pakiet ...

Marcowy numer „Zwierciadła” w promocyjnej cenie!

Specjalna promocja na numer marcowy w wersji pdf: 2,90 PLN zamiast 9,99 PLN!
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI