Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Fasolka po bretońsku z jalapeno

Składniki:

5 papryczek jalapeno (np. marki Kühne)
40 g fasoli
1 cebula
1 papryka
0.5 kg kiełbasy
20 dag wędzonego boczku
mały koncentrat pomidorowy

24 października 2016 Przepisy redakcja
123rf.com
Jesienny talerz nie musi być szary. Jeśli zabraknie nam surowych warzyw, to warto zajrzeć do domowej spiżarni: warzywa ze słoika to doskonały sposób na zachowanie smaku produktów sezonowych, którymi cieszyć się możemy przez cały rok.

Przygotowując jesienne menu, nie zapominajmy o rozgrzewających przyprawach i smakowitych i warzywach. W tym okresie doskonale sprawdzają się gęste dania jednogarnkowe.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej. Następnie ugotować ją do miękkości. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, połowę kostki rosołowej i pokrojoną w kostkę marchewkę. Na osobnej patelni podsmażyć kiełbaskę, boczek i cebulę. Paprykę i papryczki jalapeno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do fasoli. Całość gotować ok. 30 minut. Na koniec fasolkę zabarwić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI