Składniki
- filet z dorsza 800 g
- cebula 1 sztuka
- papryka 1 strąk
- pomidory 3 sztuki
- pieczarki 150 g
- białe wino
- sok z cytryny 6 łyżek stołowych
- masło
- sól
- pieprz
- siekana pietruszka 1 łyżka stołowa
- posiekany szczypiorek 1 łyżka stołowa
Sposób przygotowania
- Filet z dorsza opłukać i osuszyć przy pomocy ręcznika kuchennego. Skropić rybę sokiem z cytryny i odstawić.
- W międzyczasie obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Oczyścić paprykę i pieczarki
i również pokroić na małe kawałki.
- Na rozgrzanym Tepanie roztopić masło i poddusić na nim wszystkie składniki.
- Doprawić solą i pieprzem, podlać białym winem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 8-10 minut
Więcej takich przepisów znaleźć można na |
- Filet z dorsza opłukać i osuszyć przy pomocy ręcznika kuchennego. Skropić rybę sokiem z cytryny i odstawić.
- W międzyczasie obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Oczyścić paprykę i pieczarki
i również pokroić na małe kawałki.
- Na rozgrzanym Tepanie roztopić masło i poddusić na nim wszystkie składniki.
- Doprawić solą i pieprzem, podlać białym winem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 8-10 minut
Więcej takich przepisów znaleźć można na