Filet z dorsza z warzywami

reklama

Składniki
  • filet z dorsza 800 g
  • cebula 1 sztuka
  • papryka 1 strąk
  • pomidory 3 sztuki
  • pieczarki 150 g
  • białe wino
  • sok z cytryny 6 łyżek stołowych
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • siekana pietruszka 1 łyżka stołowa
  • posiekany szczypiorek 1 łyżka stołowa
Sposób przygotowania
  1. Filet z dorsza opłukać i osuszyć przy pomocy ręcznika kuchennego. Skropić rybę sokiem z cytryny i odstawić.
  2. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Oczyścić paprykę i pieczarki
    i również pokroić na małe kawałki.
  3. Na rozgrzanym Tepanie roztopić masło i poddusić na nim wszystkie składniki.
  4. Doprawić solą i pieprzem, podlać białym winem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 8-10 minut

Więcej takich przepisów znaleźć można na miele-alacarte.pl|

  1. Filet z dorsza opłukać i osuszyć przy pomocy ręcznika kuchennego. Skropić rybę sokiem z cytryny i odstawić.
  2. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić ją w drobną kostkę. Oczyścić paprykę i pieczarki
    i również pokroić na małe kawałki.
  3. Na rozgrzanym Tepanie roztopić masło i poddusić na nim wszystkie składniki.
  4. Doprawić solą i pieprzem, podlać białym winem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.

Poziom mocy: 7-9
Czas smażenia: 8-10 minut

Więcej takich przepisów znaleźć można na miele-alacarte.pl