1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Gorąca czekolada

Składniki na 2 osoby: 150 g gorzkiej czekolady, 150 ml śmietany 36-proc., łyżka cukru trzcinowego, 200 ml mleka, szczypta grubej morskiej soli. Czas przygotowania: 50 minut

Śmietanę, cukier, mleko oraz połamaną czekoladę włożyć do rondelka. Podgrzewać około 10 minut na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Gdy czekolada się roztopi, odstawić na 20–30 minut, by zgęstniała. Następnie ponownie podgrzać, gorącą wlewać do kubków lub filiżanek, najlepiej przez sitko.

Posypać szczyptą grubej soli.

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze