Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
20 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Grillowana polenta z miodem

Składniki na 4 porcje: 100 g kaszki kukurydzianej, 1/4 orzecha kokosowego, 25 dag masła, 2,5 szklanki mleka, miód (najlepiej rzepakowy). Czas przygotowania: 25 min plus 30 min chłodzenia.

Ugotować kaszkę na mleku, po zdjęciu z ognia dodać masło, zamieszać. Wylać do tortownicy na wysokość 2 cm, następnie wstawić do lodówki na 30 min. Pokroić kaszkę w kawałki jak tartę.

Rozgrzać mocno patelnię grillową, rozpuścić masło i kłaść kawałki polenty. Smażyć kilka minut z każdej strony, ostrożnie przewracając.

Kokos rozbić, zdjąć łupinę. Obieraczką do warzyw wykroić kilka pasków kokosa. Polentę wyłożyć na talerz, udekorować kokosem, polać miodem.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI