Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Grillowane ryby o aromacie cytrusów, rozmaryny i tymianku

Składniki:


  • wypatroszony okoń lub pstrąg 1 kg

  • cytryny pokrojone w plasterki 2 szt

  • świeży rozmaryn parę gałązek

  • świeży tymianek parę gałązek

  • natka pietruszki

  • olej słonecznikowy

  • garść wiórków olchowych do wędzenia


31 lipca 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Ryby solimy i pieprzymy do smaku. Następnie każdą rybę faszerujemy cytryną oraz rozmarynem, natką i tymiankiem. Skrapiamy olejem i kładziemy na rozgrzany ruszt. Pod koniec grillowania do żarzących się węgli dodajemy wióry olchowe. Gdy wióry się wypalą i mięso przejdzie wędzonym aromatem,  zdejmujemy je z grilla.

Podsumowanie

Dodanie do żarzących się węgli gałązek świeżych ziół lub wilgotnych wiórków drzewnych nada rybom wyjątkowego aromatu wędzenia.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI