1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Grillowany bakłażan z marynowanym tofu

(8 porcji) 1 duży bakłażan pocięty w cienkie plastry pakowanie twardego tofu 50 ml oliwy z wytłoczyn oliwek 2 ząbki czosnku posiekane w plasterki 1 posiekana papryczka chilli 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka miodu Sól i pieprz

W misce przygotowujemy marynatę. Mieszamy ze sobą oliwę, czosnek, chilli, ocet i miód. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy tofu i wstawiamy na 24 godziny do lodówki.

Bakłażana solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy do miękkości. Następnie studzimy. Tofu kroimy w słupki i zawijamy w plastry bakłażana. Roladki możemy spiąć wykałaczką lub związać zblanszowanym szczypiorkiem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze