Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Grillowany bakłażan z marynowanym tofu


30 grudnia 2011 Przepisy Piotr Bruś-Klepacki
(8 porcji) 1 duży bakłażan pocięty w cienkie plastry pakowanie twardego tofu 50 ml oliwy z wytłoczyn oliwek 2 ząbki czosnku posiekane w plasterki 1 posiekana papryczka chilli 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka miodu Sól i pieprz

W misce przygotowujemy marynatę. Mieszamy ze sobą oliwę, czosnek, chilli, ocet i miód. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy tofu i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Bakłażana solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy do miękkości. Następnie studzimy. Tofu kroimy w słupki i zawijamy w plastry bakłażana. Roladki możemy spiąć wykałaczką lub związać zblanszowanym szczypiorkiem.




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI