1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Grzanki z hummusem, avocado i żurawiną

Składniki
  • Pełnoziarniste bagietki dwie sztuki
  • dojrzałe awokado 2-3 sztuki
  • hummus libański jedno opakowanie
  • Sól, pieprz cayenne
  • Sok z połowy limonki
  • Słoiczek konfitury z żurawiny
  • Balsamico opcjonalnie
Sposób przygotowania
Pełnoziarnistą bagietkę kroimy w plastry, smarujemy delikatnie oliwą i podpiekamy w piekarniku. W tym czasie bierzemy avocado, wydrążamy z nich miąższ, który łączymy z hummusem i sokiem z połowy limonki. Doprawiamy szczyptą pieprzu cayenne i solą. Grzanki smarujemy gruba powstałą pastą, dekorując konfiturą z żurawiny. Można ją wcześniej wymieszać z łyżką balsamico. 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze