Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Grzanki z hummusem, avocado i żurawiną

Składniki:

  • Pełnoziarniste bagietki dwie sztuki
  • dojrzałe awokado 2-3 sztuki
  • hummus libański jedno opakowanie
  • Sól, pieprz cayenne
  • Sok z połowy limonki
  • Słoiczek konfitury z żurawiny
  • Balsamico opcjonalnie

9 listopada 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Pełnoziarnistą bagietkę kroimy w plastry, smarujemy delikatnie oliwą i podpiekamy w piekarniku. W tym czasie bierzemy avocado, wydrążamy z nich miąższ, który łączymy z hummusem i sokiem z połowy limonki. Doprawiamy szczyptą pieprzu cayenne i solą. Grzanki smarujemy gruba powstałą pastą, dekorując konfiturą z żurawiny. Można ją wcześniej wymieszać z łyżką balsamico. 

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI