1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Jajecznica z szynką i cranberry

Składniki
  • gotowana szynka w plasterkach 100 g
  • jajka 6 sztuk
  • pestki dyni 50 g
  • masło 2 łyżki
  • suszona żurawina amerykańska 80 g
  • świeży tymianek , najlepiej cytrynowy 1 łyżeczka
  • pełnoziarnisty chleb tostowy 4 kromki
Sposób przygotowania
  1. Szynkę kroimy w paski, jajka mieszamy z solą i pieprzem, połowę pestek dyni siekamy na małe kawałki.
  2. Masło rozgrzewamy na dużej patelni, dodajemy jajka, następnie całość posypujemy szynką, pestkami dyni, 2/3 żurawin oraz listkami tymianku. Jajecznicę pozostawiamy, aż się odpowiednio zetnie.
  3. Tosty podpiekamy w tosterze, nakładamy jajecznicę i posypujemy pozostałymi pestkami dyni oraz żurawiną amerykańską. Dekorujemy liśćmi tymianku.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze