Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Jajka faszerowane z hummusem i rzodkiewką

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
  • opakowanie hummusu whomus?... kolendra z cytryną
  • chrzan dwie małe łyżeczki
  • cienki szczypiorek
  • sól, pieprz, czerwona papryka
  • rzodkiewki kilka
  • oliwa z oliwek

23 sierpnia 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na pół. Rozdrobnione żółtka połączyć z hummusem, chrzanem, oliwą  i przyprawami. Dodać posiekany drobno szczypiorek i startą rzodkiewkę. Powstałą pastą napełnić jajka i udekorować wedle uznania. Wspaniale komponuje sie z konfiturą z żurawiny!



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI