1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Jajka faszerowane z hummusem i rzodkiewką

Składniki
  • jajka 6 sztuk
  • opakowanie hummusu whomus?... kolendra z cytryną
  • chrzan dwie małe łyżeczki
  • cienki szczypiorek
  • sól, pieprz, czerwona papryka
  • rzodkiewki kilka
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na pół. Rozdrobnione żółtka połączyć z hummusem, chrzanem, oliwą  i przyprawami. Dodać posiekany drobno szczypiorek i startą rzodkiewkę. Powstałą pastą napełnić jajka i udekorować wedle uznania. Wspaniale komponuje sie z konfiturą z żurawiny!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze