Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kajmakowe babeczki na ostatki

Składniki:

Na 12 babeczek
150 g masła
6 białek
1 szklanka mąki tortowej
1 szklanka cukru pudru
100 g migdałów Bakalland
460 g Kajmaku tradycyjnego Bakalland

9 lutego 2016 Przepisy redakcja
Bakalland
Dziś żegnamy karnawał. W tradycyjnym menu na ostatki powinno znaleźć się coś słodkiego. Jak zrobić domowe babeczki kajmakowe z migdałami?

Sposób przygotowania:

Z białek ubijamy delikatną, ale nie sztywną pianę. Przesiewamy mąkę i cukier puder.  Dodajemy do ubitych białek, mieszamy delikatnie. Wlewamy roztopione, wystudzone masło.  Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremek. Napełniamy do połowy. Do każdej z babeczek dodajemy masę kajmakową i wkładamy po trzy migdały. Foremki uzupełniamy pozostałym ciastem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut, do momentu, gdy kajmak zacznie wypływać z babeczek.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI