Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kanapki z pasta z awokado i groszku


2 września 2010 Przepisy Dorota i Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: opakowanie pumpernikla, 200 g zielonego groszku, 2–3 awokado, sok z 1/2 cytryny, 1–2 łyżki oliwy, sól, pieprz. Czas przygotowania: 10 min

Foremką do ciastek wyciąć z pumpernikla dowolne kształty: kwiatek, kółko, gwiazdki itd. Wrzucić opłukany groszek do naczynia do parowania, parować 4–5 min. Obrać awokado. Włożyć do miski pokrojone w kawałki awokado, groszek, wlać sok z cytryny, oliwę, dodać świeżo mielony pieprz i sól. Zmiksować, zapakować do pudełka. Do śniadaniówki włożyć łyżeczkę do nakładania pasty i kanapki wycięte z pumpernikla. Nakładać na nie pastę, podawać jako przekąskę podczas postoju.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI