Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kasza z sosem myśliwskim


12 stycznia 2012 Przepisy redakcja.
600 g ugotowanej kaszy gryczanej lub jaglanej (Możesz ją ugotować w Vita Cousine), 150 g kiełbasy myśliwskiej, 150 g boczku wędzonego, 1 cebula 1 marchew 6 pieczarek 1 garść natki pietruszki 1 garść bazylii 1 ogórek kiszony 50-70 ml piwa jasnego 100 ml śmietany 36% wywar warzywny 1 łyżka mąki (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku

Kiełbasę i pieczarki pokrój w talarki lub kosteczkę, a boczek w kosteczkę. Cebulę, ogórka i marchew pokrój w drobną kosteczkę. Zioła posiekaj. Na małej ilości oleju w ActiFry zacznij podsmażać boczek z cebulą, następnie kiełbasę. Następnie dodaj pieczarki i marchew. Po pięciu minutach smażenia dodaj ogórka i zioła. Podlej piwem i wywarem warzywnym. Po kolejnych pięciu minutach zabiel śmietaną (możesz zagęścić mąką) i przypraw do smaku. Kasza z sosem myśliwskim – kasze dzięki swoim właściwościom korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu odpornościowego i zalecane są szczególnie w trakcie przeziębień. Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla Tefal   




Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI