Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Kociołek owoców morza

Składniki na 6 porcji: 4 pomidory, 600 g różnych owoców morza: małże, kalmary, krewetki, ośmiorniczki, 750 g świeżych, ewentualnie mrożonych ryb, 2 drobno posiekane szalotki, 4 zmiażdżone ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki szafranu, 4–5 gałązek tymianku, 400 ml białego wina, 400 ml bulionu warzywnego, pęczek pietruszki, oliwa. Czas przygotowania: 45 min

Zalać wrzątkiem pomidory, zdjąć skórkę i drobno pokroić. Rozgrzać oliwę w rondlu i dusić przez chwilę czosnek i szalotki. Dodać pomidory, szafran i drobno posiekany tymianek. Dusić przez chwilę. Dodać wino i podgrzewając na dużym ogniu, odczekać, aż alkohol odparuje. Po blisko 2 min dodać bulion, pokrojone na duże kawałki ryby oraz owoce morza. Gotować ok. 12 min. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z chlebem razowym.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI