Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kociołek ziemniaczany po chłopsku z wiejską kiełbasą


12 grudnia 2011 Inne z kuchni, Przepisy redakcja
Składniki: 800g-1kg ziemniaków 400g wiejskiej podsuszanej kiełbasy 100g kiszonej kapusty 300g mieszanych kolorów papryki 4 pomidory 50g cebuli 4 ząbki czosnku 2 szczypty kminku 3-4 łyżki otartego suchego majeranku 4-6 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki bulion drobiowy sól i pieprz do smaku

Paprykę, pomidory, cebulę i obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Kiełbasę i czosnek pokrój w talarki. Ziemniaki obsmaż w ActiFry na oleju. Dodaj kiełbasę i pozostałe warzywa. Dodaj wszystkie przyprawy. Zalej wywarem z drobiu. Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj posiekaną kapustę. Danie, które dzięki składnikom w nim zawartym stanowi pełnowartościowy posiłek, zawierający wszystkie niezbędne makroskładniki, witaminy oraz minerały wymyślił Grzegorz Łapanowski dla ACTIFRY FAMILY Tefal 


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI