1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Koktajl z mango, malin i brzoskwiń

Składniki
  • brzoskwinie 4 sztuki
  • mrożone maliny 100 g
  • dojrzałe mango 1 sztuka
  • mięta garść
Sposób przygotowania
Owoce dokładnie myjemy. Brzoskwinie i mango obieramy ze skóry i pozbawiamy pestki. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Jeśli nie posiadacie foremek do kostek lodu, rozwiązanie jest proste. Nalewamy wodę do butelki plastikowej i pozostawiamy na noc w zamrażarce. Następnie ostrożnie rozbijamy lód młotkiem. Butelkę rozcinamy nożem i przekładamy lód do blendera.
Podsumowanie przepisu
Koktajl, by przez cały czas pikniku pozostał zimny, wystarczy przechowywać w termosie. Jakie to proste! 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze