Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich

www.californiaprunes.p

Przepis jest bezglutenowy, idealny na sycące śniadanie.
Koktajl ze szpinaku, kaszy jaglanej i śliwek kalifornijskich  (2 porcje) Czas przygotowania:  15 minut kasza, 10 minut koktajl  

reklama

Składniki
  • truskawki świeże lub mrożone 4-6
  • mleko migdałowe lub inne mleko 300 ml
  • ugotowana kasza jaglana kubek
  • szpinak baby 2 garści
  • śliwki kalifornijskie 8-10 sztuk
Sposób przygotowania

1. Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1.

2. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

3. Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę.

4. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.

www.californiaprunes.p