1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Kolorowa sałatka z awokado i świeżego szpinaku

Bakalland
Bakalland
Domówki nie wychodzą z mody. W menu zawsze sprawdzą się sałatki. Łatwo je przygotować i łatwo jeść na stojąco.

Warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrało lekkich sałatek, które łatwo zjeść w chwili przerwy w zabawie. Są doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko przez cały wieczór

Sałatka z awokado i świeżego szpinaku 

 
Składniki
2 awokado 300 g świeżego szpinaku 100 g chrupiącej sałatki Bakalland 6 pomidorków koktajlowych pieprz sól

Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego ½ łyżki octu jabłkowego ½ łyżki musztardy Dijon ½ łyżki miodu

Sposób przygotowania
Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos, mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze