Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Kolorowa sałatka z awokado i świeżego szpinaku

Składniki:

2 awokado
300 g świeżego szpinaku
100 g chrupiącej sałatki Bakalland
6 pomidorków koktajlowych
pieprz
sól

Sos:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
½ łyżki octu jabłkowego
½ łyżki musztardy Dijon
½ łyżki miodu

29 stycznia 2016 Przepisy redakcja
Bakalland
Domówki nie wychodzą z mody. W menu zawsze sprawdzą się sałatki. Łatwo je przygotować i łatwo jeść na stojąco.

Warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrało lekkich sałatek, które łatwo zjeść w chwili przerwy w zabawie. Są doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko przez cały wieczór

Sałatka z awokado i świeżego szpinaku 

 


Sposób przygotowania:

Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos, mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI