Kolorowa sałatka z awokado i świeżego szpinaku

Bakalland

Domówki nie wychodzą z mody. W menu zawsze sprawdzą się sałatki. Łatwo je przygotować i łatwo jeść na stojąco.
Warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrało lekkich sałatek, które łatwo zjeść w chwili przerwy w zabawie. Są doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko przez cały wieczór

reklama

Sałatka z awokado i świeżego szpinaku

 

Składniki

2 awokado
300 g świeżego szpinaku
100 g chrupiącej sałatki Bakalland
6 pomidorków koktajlowych
pieprz
sól

Sos:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
½ łyżki octu jabłkowego
½ łyżki musztardy Dijon
½ łyżki miodu

Sposób przygotowania

Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos, mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.