Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Kolorowe soki warzywne


12 lipca 2012 Przepisy Monika Stachura
123rf.com
Warzywne soki zasługują na szczególną uwagę, ponieważ działają oczyszczająco i antyzapalnie na mięśnie, tkanki i krew, a tym samym przyczyniają się do zdrowia i długowieczności

Zielony sok

  • 2 ogórki średnie lub jeden duży typu wąż
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1/3 szklanki listków mięty lub kolendry, lub bazylii
  • jeśli ktoś lubi, można użyć 2 cm świeżego imbiru
  • można dodać kilka kropel cytryny

Sok czerwony

  • 4 średnie marchewki
  • 1 średni burak
  • 1/3 szklanki zielonej pietruszki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mały ogórek

Proporcje na 1-2 szklanki soku. Do soków można też dodać zmiksowane dojrzałe awokado, kiełki z własnej hodowli albo zmielone orzechy i nasiona. Pamiętajmy, by orzechy i nasiona mielić bezpośrednio przed podaniem. Przepisy pochodzą z artykułu „Soki naturalne”. Całość czytaj tutaj.


Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI