Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Konfitura śliwkowa z czekoladą


15 grudnia 2011 Przepisy redakcja
Składniki: 1 kg śliwek węgierek 200g cukru 100g gorzkiej czekolady 1 szczypta cynamonu 1 szczypta pieprzu czarnego

Śliwki umyj, przekrój i usuń pestki. Zmiel w maszynce do mięsa lub posiekaj. Smaż w ActiFry przez ok 30-40minut, aby usunąć nadmiar wody. Dodaj cukier, połamaną tabliczkę czekolady oraz przyprawy i smaż jeszcze przez 10minut. Jeśli potrzeba otwieraj urządzenie od czasu do czasu i zamieszaj. Śliwki są świetnym źródłem składników mineralnych, między innymi potasu, magnezu i wapnia. Przepis opracował Grzegorz Łapanowski dla  




Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI